Woning te BERCHEM (2600)

€ 565.000

Algemeen
Prijs
:
€ 565.000
Aantal slaapkamers
:
2
Aantal badkamers
:
1
Adres
:
Bourcetstraat 35, 2600 BERCHEM
Bewoonbare opp.
:
150 m²
Woongedeelte
:
35 m²
Omschrijving

 

Stijlvolle instapklare woning met origineel karakter en prachtige stadstuin in de Pulhofwijk

 

 

Deze sfeervolle woning bevindt zich in een groene, rustige straat met mooie huizen in de begeerde Pulhofwijk. De woning werd door de jaren heen volledig gerenoveerd met behoud van de vele karakteristieke elementen. De hoge plafonds, prachtige parketvloeren, plafondbogen, de originele trap, de marmeren wandpartijen in de hall enerzijds, en hedendaagse accenten anderzijds geven deze woning een unieke uitstraling. Recentelijk werd de woning opnieuw geschilderd en werd de originele visgraat parketvloer volledig gerestaureerd over de beide verdiepingen.  

 

Aan de straatzijde tref je een mooi aangelegde voortuin en verfijnde voorgevel met kenmerkende gele gevelstenen en erkers.

Via enkele arduinen treden kom je in de ruime hall met apart gastentoilet en grote ingemaakte kast.

 

Via de gang betreed je de naadloos in mekaar vloeiende ruime leef- en eetruimtes die overgaan in de semi-open keuken met een toogje dat zorgt voor een slimme afscheiding. Deze grote gezellig plek baadt in het licht dankzij de hoge plafonds, de erker vooraan, een grote lichtkoepel en grote raampartijen achteraan.  

De gekozen materialen, kleuren en vormgeving in de keuken, uitgerust met kwalitatieve toestellen en voorzien van natuurstenen werkbladen, zorgen voor een mediterrane sfeer.

Via de dubbele glazen deur krijg je toegang tot de prachtig stadstuin, een oase van groen, rust en privacy met zuiderse allures. Het tuintje werd ontworpen door een tuinarchitect en mocht terecht al in verschillende architectuurbladen pronken.

 

Via de trap bereik je de tussenverdieping met een tweede, apart toilet en ruime badkamer, een lichte relaxplek op terracotta vloer uitgerust met een tweepersoons ligbad, douche en een op maat gemaakt dubbel lavabomeubel over de ganse lengte van de muur.

 

Op de eerste verdieping bevinden zich 2 ruime slaapkamers. Ook hier weer hoge plafonds, visgraat parket en veel lichtinval dankzij de grote raampartijen. De slaapkamer aan de achterzijde biedt zicht op de tuin. De master bedroom bevindt zich aan de straatzijde en heeft een gezellig balkon en elegante erker.  Deze grote kamer kan eventueel worden opgedeeld in twee kamers, zoals dat oorspronkelijk het geval was.

 

Verder beschikt de woning over een  grote kelder van 40m2  die zeer praktisch is ingedeeld. De ruimte kan worden aangewend als ruime berging dankzij de talrijke op maat gemaakte opbergkasten.

 

De woning bevindt zich in een rustige straat met snelle toegang tot de stad, singel, ring en autowegen. Bus en tram zijn vlakbij, verder ook scholen, winkels, warenhuizen en parken in de directe buurt. Een prachtige woning met instant cachet op een absolute toplocatie aan de rand van de stad!

 

 

Financiƫle Info
Energie certificaat
E spec
:
224 kWh/m².jaar


Stedenbouwkundige informatie
Voorkooprecht
:
Nee
Bouwvergunning verkregen
:
Niet van toepassing
Dagvaarding en herstelvordering
:
Niet van toepassing
Verkavelingsvergunning
:
Niet van toepassing
Bestemming
:
Woongebied
G-score
:
Klasse A
P-score
:
Klasse A
Erfgoed
:
Nee
Comfort
Verwarming
:
CV op gas
Oriƫntatie achtergevel
:
Zuidwest
Type dak
:
Plat dak
Keuken
:
Volledig ingebouwd
Beglazing
:
Dubbel
Indeling
Kelder(-1)
Kelder40m2
Gelijkvloers
Leefruimte35m2
Keuken22m2
Eerste verdieping
Badkamer 110m2
Slaapkamer 123m2
Slaapkamer 216.50m2
Lasten
Google kaart
De kaart vergroten
Uitzicht op straat